29 November 2020
Home / News / ZF ajunge să distribuie Logica economică

ZF ajunge să distribuie Logica economică

M-am bucurat să văd că două articole publicate azi în Ziarul Financiar prezintă concluzia calculelor pe care le-am făcut și le-am publicat ieri pe blog. ZF nu citeaza acest blog, ba mai mult, spune că a făcut el însuși calculele:

Primul articol:

“ZF a calculat şi rezultă că cei şapte eurocenţi (32 de bani) pe litrul de benzină şi motorină suplimentari înseamnă venituri extrase din economie de aproape 500 de milioane de euro, adică exact cât ar încasa statul dacă ar majora mâine TVA de la 24% la 25%.”

Al doilea:

“Statul ar putea colecta anul viitor circa 500 mil. euro din taxarea suplimentară a carburanţilor cu 7 cenţi pe litru. Aceeaşi sumă ar fi fost încasată de stat dacă TVA s-ar fi majorat peste noapte de la 24% la 25% sau dacă impozitul pe profit ar fi crescut cu un punct procentual de la 16% la 17%.”

Deci logica economică a ajuns și la ZF. De bucurie și emoție aproape am uitat că în urmă cu câteva săptămâni nu mi s-a dat nici un răspuns la oferta de a publica pe site-ul ZF o replică la un articol scris de un consilier al guvernului.

Acciza sau impozite

 

[layout show=”1″]
0 Shares
Share
Tweet
Share