25 November 2020
Home / Analiză-Statistică / Ura! Impozitarea bacșișului va afecta cei mai prost plătiți salariați

Ura! Impozitarea bacșișului va afecta cei mai prost plătiți salariați

Ura! Legiferarea bacșișului și impozitarea acestuia cu 16% va adânci polarizarea socială – să ne bucurăm fiindcă, vorba Victoriei Stoiciu, noi oricum nu vrem să încurajăm joburile prost plătite în țara asta! În caz că nu știați, așa au arătat salariile nete plătite în luna februarie în România:

  • angajații din industria tutunului s numără printre cei mai bine plătiți români, câștigând în medie 5151 lei, adică de circa 3 ori mai mult decât salariul mediu net pe economie (1731 lei);
  • salariații din petrol și gaze țin și ei aproape, cu un salariu mediu de 4159 lei;
  • în ciuda reputației lor, bancherii câștigă în medie mai puțin decât ați crede, doar 3783 lei, adica 218% din salariul mediu pe economie;
  • angajații din agricultură și silvicultură încasează 1328 lei, adică 77% din salariul mediu național;
  • cu voia dumneavoastră, “roiul” de ospătari și alți angajați din hoteluri și restaurante au un salariu mediu de fix 999 lei (57% din media națională), ceea ce îi situează printre cei mai prost plătiți salariați din economie, mai prost plătiți decât gunoierii.

Salariul net pe domenii de activitate

Ce este și mai rău, ospătarii nu se lasă, ci supraviețuiesc prin bacșișurile clienților. Așa ceva este de-a dreptul scandalos! Noroc cu guvernul care, în înțelepciunea sa nemărginită (inspirată parcă de mișcarea eugenistă de la începutul secolului XX) a înțeles că situația nu mai poate continua la infinit. Și, dacă săracii cu venituri mici nu pot fi “pur și simplu eliminați”, atunci măcar să fie taxați. Impozitarea bacșișului va produce o curățare economică și morală a națiunii, care va deveni mai pură și mai eficientă.

P.S. Nu știu ce am, dintr-o pornire diabolică, probabil, obișnuiesc să las bacșiș și la benzinărie, și la spălătoria auto… și prind 1 leu sub capacul tomberonului de gunoi atunci când îl scot dimineața în stradă pentru a fi ridicat de cei de la salubritate. Dacă eu nu mă pot controla, sper ca ANAF să controleze peste tot și să nu le mai lase nimic ciubucarilor.

 

97 Shares
Share
Tweet
Share