28 October 2020
Home / Tălâmbul economic / #unițisalvăm… Mastercard

#unițisalvăm… Mastercard

La Mastercard e foame de bani dacă au ajuns să ne învețe cum să trăim sănătos. Adică să renunțăm la banii fizici ca să nu ne îmbolnăvim. Ia ascultați aici:

Cercetarea prezentata azi de MasterCard arata ca, in ciuda opiniei generale, folosirea banilor in numerar – a bancnotelor si a monezilor – nu este un obicei igienic, ci unul nesanatos, dat fiind ca numai una din cinci persoane se spala pe maini dupa ce umbla cu bani. Studiul european, derulat in randul a peste 9.000 de consumatori din 12 tari, a aratat ca, desi folosirea banilor este catalogata ca mai putin igienica decat folosirea barelor de sustinere din transportul in comun sau servirea mancarii la comun (de exemplu din bolurile cu alune din baruri), europenii se lupta din greu sa scape de obiceiul de a folosi numerar.

Evident, cercetători de renume mondial au semnat și ei petiția Mastercard pentru indignarea publicului și azvârlirea bancnotelor. Apogeul pledoariei semidocte este atins de domnul de mai jos:

Dr Jim O’Mahony, conferentiar in Stiinte Biologice la Institutul de tehnologie Cork, Irlanda a declarat: „Asocierea banilor si a igienei a fost stabilita acum mult timp. Din punct de vedere istoric au existat rapoarte in care satenii considerau banii responsabili pentru raspandirea epidemiilor de ciuma in Anglia, ei lasau banii in jgheaburile de apa umplute cu otet in vederea decontaminarii. Multe studii recente au dovedit stiintific, fara urma de indoiala, ca bancnotele si monezile sunt purtatoare de microbi si bacterii. 

Buuuh… simțiți fantoma ciumei care va să vină dacă mai folosiți mult banii cash în  loc să vă predați tot salariul băncii și să rămâneți dependenți de card?!

card

Eu mă lupt din greu să nu plătesc des cu cardul, dar asta este, sunt un mizerabil conform celor de la Mastercard. Treaba este următoarea: lăsând la o parte afirmațiile propagandistice despre pericolele biologice care derivă din mânuirea bancnotelor, banii cash au și avantaje. (1) Îți permit să eviți plata taxelor, ceea ce nu este puțin lucru în lumea de azi când birurile sunt mai mari decât pe vremea ciumei. (2) Îți permit să ai o imagine mai lară asupra bugetului personal și să-ți controlezi mai bine cheltuielile. Știu că asta este o veste proastă pentru bancheri dar trebuie să admitem că traiul pe datorie este la rândul său un obicei nesănătos. (3) Îți permit să te ferești oarecum de riscul imploziei sistemului financiar, căci nu se știe niciodată când se poate repeta scenariul cipriot. (4) Îți permit să faci tranzacții în anonimitate, fără ca Big Brother să te supravegheze și să știe pas cu pas unde ești și ce mănânci; adică îți asigură libertatea – o chestie pe care socialiștii o consideră un lux indecent dar pentru care unii și-au dat viața.

Mai rămânea ca Mastercard să ne spună că folosind cardul și economisind bancnotele ajutăm la protejarea mediului înconjurător, fiindcă salvăm copacii. Dar probabil vom afla aceste lucruri în următorul comunicat de presă.

[layout show=”1″]
0 Shares
Share
Tweet
Share