28 October 2020
Home / Nevoia de reforme / Un motiv in plus pentru reforma proprietatii asupra armelor

Un motiv in plus pentru reforma proprietatii asupra armelor

Admirabilă capacitatea judecătorilor de a compune motive pentru arestarea cuiva.

Motivarea instantei pentru arestarea lui G. Becali:

Apropiaţi şi susţinători ai lui Gigi Becali au acţionat la îndemnul şi sub comanda acestuia într-o manieră care sfidează regulie de drept, inculpatul fiind o persoană publică, recunoscută în unele medii ca un formator de opinie, multe din conduitele acestuia fiind exemplu de urmat pentru alţi cetăţeni – cum ar fi apropierea sa de Biserică, aspect pus în evidenţă în multe ocazii în sens pozitiv -, se arată în motivarea deciziei Judecătoriei sectorului 1 (Js1), prin care Gigi Becali şi alte patru persoane au fost arestate.

Astfel, spune instanţa, Becali “poate mai mult ca ceilalţi inculpaţi era dator să se manifeste într-o conduită care să nu contravină regulilor de convieţuire socială”.

Ce se mai poate spune? Formatori de opinie din toate ţările, feriţi-vă!

Cum se pot evita simplu astfel de abuzuri? Prin legalizarea folosirii armelor de foc. Se pare că oamenii lui Becali au greşit dramatic urmărindu-i, prinzându-i şi explicându-le hoţilor că nu e frumos să fure de la machedoni. Într-o societate în care dreptul la apărarea proprietăţii este cu adevărat garantat iar folosirea armelor în acest scop este permisă, nu am mai fi citit motivări stupide de genul celei de mai sus, pentru faptul că oamenii lui Becali nu ar mai fi lipsit de libertate pe nimeni, pentru faptul şi mai simplu că ar fi putut folosi armele de foc, în mod letal, pentru neutralizarea hoţilor.

Dar nu, noi suntem moralişti, preferăm o societate civilizată, în care dreptatea să se facă prin motivări precum cea din cazul arestării lui Becali?

0 Shares
Share
Tweet
Share