7 April 2020
Home / Articole / Transnistria ridică monument rublei colorate din plastic

Transnistria ridică monument rublei colorate din plastic

Ați fi tentați să credeți că am pus un titlu bombastic doar ca să dați click pe text? Nici vorbă, așa cum viața bate filmul, tot așa nebuniile politicienilor trăsniți depășesc imaginația economistului.

După ce pe 17 august au inaugurat un monument în cinstea rublei transnistrene, începând de azi autoritățile au introdus în circulație primele monede de plastic.

Monument

 

Este vorba de monedele de 1, 3, 5 și 10 ruble, care vor înlocui bancnotele cu aceeași “valoare”. Și pentru că politrucii au capul mare și mintea le stă lejeră, ce s-au gândit? Că noile monede vor avea diverse forme geometrice și culori, după cum urmează:

  • moneda de 1 rublă

Transnistria-1-ruble

 

  • moneda de 3 ruble

Transnistria-3-rubles

  • moneda de 5 ruble

Transnistria-5-rubles

  • moneda de 10 ruble

Transnistria-10-rubles

 

Sunt convins că inițiativa Tiraspolului e văzută cu invidie în cercurile monetaro-hipsterești din “lumea bună”. Pentru că, nu-i așa, emisiunea acestor monede are nenumărate avantaje: sunt bune și pentru orbi, că le disting cu ușurință; sunt bune și pentru educația financiară a copiilor, că sunt atractive; sunt bune și pentru Monopoly; și, mai ales, sunt bune pentru stocarea avuției, Transnistria fiind, după cum știți, regiunea unde găsești milionari prin toate lanurile de porumb.

0 Shares
Share
Tweet
Share