22 September 2020
Home / Blogway iti zice Salut / The Land of Choice e plin de oameni

The Land of Choice e plin de oameni

The Land of Choice este populat cu oameni deosebiţi, pe măsura numelui său. Unii dintre ei sunt cârciumari. Cei mai aleşi dintre cârciumari sunt cei care refuză să te primească în local, dacă nu vrei să cumperi nimic.

Nu stiu câţi dintre voi cunosc sentimentul de a fi ţinut la uşă, iarna, pe vârful muntelui, de către cârciumarii ofensaţi că nu vrei să le cumperi mâncarea sau băutura. Eu l-am experimentat şi pot să vă spun cş e deosebit. Dar aproape îl uitasem. Până zilele trecute.
Ce-i drept e vară, iar eu mă întorc de la mare, spre Slobozia. Sunt cu fetiţa mea de 5 ani care se plânge că-i e foame. Sunt in the middle of nowhere, sub soarele prânzului. Opresc maşina în dreptul unei cârciumi, pe care scrie „Bar”, cu măsuţe de plastic verzi, cu umbreluţe. Ne aşezăm la o masă pentru ca fata mea să mănânce din proviziile pregătite pentru drum. Din stabiliment Ies două, scuzaţi expresia, doamne, care ne spun că acolo este bar şi nu putem mânca. Respectuos, le mulţumesc pentru atenţia acordată şi ne mutăm în câmp, zăbovim preţ de 10 minute şi plecăm. Nu înainte de a-mi promite, în gând, că data viitoare când o să aud expresia „români împuţiţi”, mă voi gândi şi la ele.

0 Shares
Share
Tweet
Share