20 September 2020
Home / News / Templeton Freedom Award pentru ce am lucrat în primul an al Centrului Rothbard

Templeton Freedom Award pentru ce am lucrat în primul an al Centrului Rothbard

E oficial, deci pot să spun și eu. Centrul de Economie Politică și Afaceri Murray Rothbard pe care l-am înființat la Universitatea Româno-Americană împreună cu colegul meu Alex Butiseacă fix în urmă cu 1 an, a câștigat premiul TFA la categoria Special Achievement for a University-Based Center.

Consiliul care a evaluat candidaturile include un număr impresionant de profesori (laureați inclusiv cu premiul Nobel), printre care James Buchanan – George Mason University, Robert Barro – Harvard University, Mary Glendon – Harvard University, Stephen Goldsmith – Harvard University, Chandran Kukathas – London School of Economics; Deepak Lal – UCLA; Nathan Rosenberg – Stanford University; Vinay Samuel – Oxford; Peter Boettke – George Mason University; Sam Peltzman – University of Chicago s.a.m.d.

Au fost 183 de aplicații, din 48 de țări. Dintre acestea au fost premiate 16 instituții. Centrul Rothbard a câștigat probabil datorită activității bogate realizate în cursul unui singur an: conferințele ținute de Jesus Huerta de Soto și Jeffrey Miron, numeroase workshop-uri și manifestări precum Mastering Economic Journalism și Tax Freedom Day, precum și programul educațional Great Books; nu în ultimul rând, datorită probabil, formidabilei școli de vară din iunie (detalii despre acestea + multe altele pe site).

Important de menționat: toate aceste manifestări au fost realizate de un staff de doar 2 persoane – numite mai sus – și cu un buget infim.

Mulțumesc tuturor care ne-au fost alături pe parcursul anului trecut. În special Societății pentru Libertate Individuală (SOLIB) și Institutului Ludwig von Mises-România, fără de care aceste realizări nu ar fi fost posibile.

Deoarece vrem să realizăm și mai mult de acum încolo, avem nevoie de ajutorul tuturor celor interesați de promovarea libertății economice și a educației de calitate. De sprijinul tuturor celor care ne-au cunoscut în ultimele 12 luni. De toți cei care află acum pentru prima dată de noi. Dacă doriți să sponsorizați activitățile Centrului sau știți persoane interesate de acest lucru, dacă aveți idei despre cum să ne dezvoltăm, vă invit să îmi scrieți și să ne cunoaștem.

P.S. În noiembrie voi ridica premiul la New York. Abia aștept reîntâlnirea cu Camil Petrescu Jr.

P.P.S. Bine că ne premiază americanii. Încă o dovadă că performanța se răsplătește în lumea civilizată – În România ea se pedepsește, după cum știm. Sau se ignoră.

0 Shares
Share
Tweet
Share