28 October 2020
Home / Observații / Statul Islamic vrea să introducă vechii dinari de aur și argint

Statul Islamic vrea să introducă vechii dinari de aur și argint

Statul Islamic are de gând să-și bată propria monedă, care se va numi dinar. Sub același nume sunt emiși în prezent bani de hârtie, în mai multe state. Se pare însă că Statul Islamic vrea să revină la dinarul autentic, prima monedă musulmană, confecționată din aur și argint. Această monedă a fost introdusă în circulație în timpul califatului lui Uthman, în anul 634, și consta într-o cantitate de 4,4 grame de aur. De origine persană, moneda avea pe o față portretul sultanului și, pe cealaltă parte purta inscripția “Bismillah” (În numele lui Allah). În paralel au fost bătute și monede de argint, cântărind 2,7-2,9 grame.

Dinar

Se pare că veniturile oficiale ale autorităților sunt considerabile, de circa 1 milion de dolari zilnic, rezultând din exploatarea și vânzarea petrolului.

Deci țineți-vă bine, abia de acum încolo o să înceapă mai tare bombardamentul. Dacă vă amintiți, cel puțin la nivel de zvonuri, aceasta ar fost picătura care a umplut paharul SUA și în Libia. În context, să mai amintim doar recentele declarații ale lui Alan Greenspan, cenzurate de Council of Foreign Relations:

Gold is a currency. It is still, by all evidence, a premier currency. No fiat currency, including the dollar, can macth it.

0 Shares
Share
Tweet
Share