20 October 2020
Home / Tălâmbul economic / Simona Halep, “platește impozitele pentru că ești cetățean și ești de două ori om astfel!”

Simona Halep, “platește impozitele pentru că ești cetățean și ești de două ori om astfel!”

Pentru cei interesați de răspunsul la întrebarea “Ce a făcut statul român pentru Simona Halep?”, vreau să amintesc aici cuvintele pline de înțelepciune ale Ioanei Petrescu, care medita la situația amărătă a unei bătrâne vânzătoare de usturoi:

Ce este de făcut? O soluţie simplă şi cu efecte pe termen scurt ar fi să faceţi ce am făcut eu: cumpăraţi tot usturoiul şi trimiteţi bătrâna acasă la nepoţi. Dar nu rezolvaţi problema. O soluţie mai bună ar fi ca toţi contribuabilii să îşi plătească impozitul, să avem destui bani pentru a plăti pensii mai mari şi pentru a oferi servicii de calitate pensionarilor. Cumpără usturoiul, pentru că eşti om! Plăteşte impozitele, pentru că eşti cetăţean şi eşti de două ori om astfel!

Ioana Simona

Cel mai important lucru pe care îl poate face statul român este să o încarce pe Simona Halep cu impozite. Acum este momentul ca guvernul Ponta să se țină de angajament și să înființeze taxa de solidaritate! Pentru că, așa cum a spus marele și cârmaci de la Vest Obama și cum visează marii umaniști ai zilelor noastre, performanța Simonei Halep nu i se datorează ei. Auzi, Simona, you did not build that!

“Dacă ai avut succes, este pentru că pe parcurs ai primit ajutor. Ai avut parte cândva de un mare instructor… Cineva a investit în drumuri și poduri. Cineva a făcut posibilă performanța ta.”

Din păcate pentru guvern, Simona Halep va plăti grosul impozitelor către statul francez. Ce să-i faci, acesta e destinul nostru eroic, să luăm și bătaie în finală și să colectăm și puțini bani la buget. Dar ceva trebuie să se schimbe dacă vrem să chibițăm mai des la televizor. Sau dacă ținem la fericirea poporului, la prestigiul național, dacă vrem să facem și noi mici aroganțe: trebuie să strângem lațul fiscal în jurul Simonei Halep. Să o punem să dea înapoi societății banii pe care, dacă nu se năștea în România (țara politicienilor patrioți și cinstiți) nu avea cum să-i câștige la Roland Garros. Cu acești bani să facă statul investiții publice și să construiască aici o pepinieră de jucători de tenis. Plus drumuri și poduri, bineînțeles. Să vedeți cum în 10-20 de ani schimbăm toată țara la față.

[layout show=”1″]
0 Shares
Share
Tweet
Share