18 September 2020
Home / Despre criza / Sexism şi criză

Sexism şi criză

Credeaţi că după doi ani de zile aţi reuşit să dibuiţi cauzele crizei? Ei bine, vă înşelaţi.

Într-un articol amuzant prin nonsensul debitat, Anne Sibert (o autoritate în domeniu – profesor de economie şi ex-membru în consiliul guvernatorilor Fed) ne prezintă propria explicaţie: de vină este numărul disproproţionat de bărbaţi care populează sistemul financiar. Astfel, se pare că femeile deţin doar 2,5% din poziţiile de director în companiile din domeniul financiar şi, în general, 17% din poziţia de şef în toate corporaţiile luate la un loc. Iar asta nu este normal. Pentru că bărbaţii sunt mai tentaţi decât femeile să îşi asume riscuri (atenţie, fără să deţină abilităţi mai bune decât cele ale femeilor!), prezenţa lor la şefia băncilor afectează grav stabilitatea sistemului financiar.

Prevăd că în viitorul apropiat doamna Sibert sau o altă feministă va propune introducerea unei noi reglementări a sectorului financiar, prin care, în buna tradiţie politically correct să se prevadă cote de angajare în firmele din domeniu în funcţie de sex. Şi nu cred că o distribuţie echilibrată, 50% bărbaţi – 50% femei ar fi suficient. Cred că bărbaţii ar trebui excluşi complet din conducerea băncilor pentru că numai aşa eliminăm şi ultima sămânţă de overconfidence şi apetit pentru risc.

Cum nu mă văd conducând o bancă prea curând, nu am nimic împotrivă. Cred că o astfel de reglementare nu poate face mai mult rău decât au făcut celelalte dinaintea ei. Iar dacă în locul ei se elimină acordul de la Basel, mă înscriu şi eu în mişcarea feministă.

1 Shares
Share
Tweet
Share