17 September 2020
Home / Socialism pretutindeni / Salariul minim și internaționala (socialistă) ipocrită

Salariul minim și internaționala (socialistă) ipocrită

Partidul Socialist al Libertății. Sau Freedom Socialist Party din SUA. Oficial militează pentru introducerea salariului minim de 20 de dolari pe oră. Nu de alta, dar ca să mai slăbească și porcii de capitaliști grași. Ce se fac însă socialiștii dacă se află ei înșiși în postura de capitaliști – de omenie, se înțelege – și, fermecați de avantajele diviziunii muncii, caută un grafician pentru website-ul partidului. Iată: îl angajează cu 13 dolari pe oră.

Socialism

Situația mi se pare oarecum similară cu cea de la Dianei 4 (vă amintiți de Claudiu Crăciun?), dovadă că internaționala ipocrită are ramificații pretutindeni.

Economiștii știu că legea salariul minim acționează ca un impozit pe muncă, distrugând locuri de muncă și lovind în special în forța de muncă slab calificată și fără experiență. Nimănui nu-i place să plătească impozite, nici socialiștilor. Dar revoluția trebuie să continue până la victoria finală, ne spunea puștoaica din Pakistan care a câștigat Premiul Nobel, așa că să plătească restul lumii, socialiștii sunt ocupați cu munca de creație.

2 Shares
Share
Tweet
Share