25 June 2019
Home / News / România nu este guvernată, România este controlată

România nu este guvernată, România este controlată

Una din ideile pe care le-am spus într-un interviu acordat ziare.com:

La noi e nevoie sa scada taxele, incepand cu taxele pe munca si mai departe cu celelalte, cu TVA, cu impozitul pe venit si pe profit, pentru ca tarile din jurul nostru le au mai mici. Daca ne uitam la ele, vedem ca si colecteaza mai multi bani pentru ca, desigur, cu cat sunt taxele mai mici cu atat sunt mai suportabile. Un stat inteligent ar reduce taxele, este o lectie care s-a predat incepand cu anii ’80 in Statele Unite de administratia Reagan, in Marea Britanie de Margaret Thatcher. Unii au invatat…

Ei bine, noi traim intr-un stat atat de prost! Sau mai bine zis avem o guvernare care se uita inainte doar pe termen foarte, foarte scurt, incat nici macar aceste lucruri elementare nu sunt luate in calcul.

Eu sunt convins ca cei care conduc Romania inteleg lucrurile acestea. Avem si experimentul cu cota unica, din 2005, deci ei inteleg ca daca scad taxele, se castiga mai multi bani la buget, insa pe ei nu ii mai intereseaza asta, pentru ca ei nu vor ca statul, in viitor, sa castige mai multi bani la buget. Ei vor ca ei, acum, sa castige mai multi bani la buget pentru ca cine stie peste un an, sau doi, sau trei, cine va fi la guvernare.

Orizontul de timp este foarte scurt in Romania si fiind atat de scurt, putem spune ca Romania nu este guvernata la ora actuala, Romania este controlata la ora actuala.

IRS, 'You're not really a bad person, so we'll just confiscate everything you own and let you off with a warning.'

0 Shares
Share
Tweet
Share