28 October 2020
Home / Socialism pretutindeni / Reacția mea la măsura guvernului de a taxa suplimentar carburantii

Reacția mea la măsura guvernului de a taxa suplimentar carburantii

Baner benzina 1

 

Am explicat de ce măsura guvernului este distructivă pentru economie. Ni se spune că guvernul vrea sa facă o faptă bună, anume să construiască autostrăzi, așadar ar merita să plătim mai mulți bani. Eu n-am nimic împotrivă ca guvernul să facă fapte bune. Dar cea mai bună faptă ar fi să reducă impozitarea, nu să o crească! Cel mai bun lucru pe care îl poate face guvernul este să nu ne mai stea pe cap, să nu mai risipească banii și să ne scutească cu populismele. Să ne lase banii care ni se cuvin, pe care i-am produs prin propria muncă și creativitate. Să ne lase să decidem în ce direcție anume vrem să investim. Dacă guvernul ia aceste decizii în numele cetățenilor atunci acționează în mod tiranic.

Din nefericire pentru guvern, nimic nu-l mai poate salva din ridicolul în care s-a afundat el însuși, fără să-l împingă nimeni. La început ni s-a spus că nu vor mai crește impozitele. Apoi ni s-a spus că acciza de 7 cenți nu este un impozit. Apoi ni s-a spus că banii colectați vor servi la construcția de autostrăzi. Apoi că scopul accizei nu este de fapt acesta și că banii se duc la cazanul comun al bugetului. Apoi s-a spus că oricum nu va avea efect asupra prețurilor. Apoi că scumpirile sunt binevenite, ne salvează de deflație. Apoi că se va aplica doar la benzină. Apoi că taxa oricum nu va avea efect fiindcă prețul petrolului scade (?!). Apoi… că nu sunt bani de pensii.

Toate aceste bâjbâieli arată că guvernul nu are nici un fel de viziune. Alta în afară de  a pune noi biruri și de a acapara cât mai mult din avutul cetățenilor. Cea mai bună reacție civică la politica guvernului (și în beneficiul general al societății) este subminarea lagărului fiscal. Eu am decis să nu plătesc nici un ban în plus statului. Vă sfătuiesc să procedați în consecință. Vă îndemn să ocoliți cât mai mult posibil plata impozitelor. Eu nu cer niciodată bon fiscal la cumpărături, vreau să-i fie bine și comerciantului, căci și el îmi face mie un serviciu. Dacă puteți să vă mutați sediul social în altă țară, atunci nu stați pe gânduri. Dacă doriți să salvați planeta și să mergeți cu bicicleta sau cu o mașină care consumă puțin (așa cum am decis eu), acum e momentul să dovediți că iubiți mediul.

Taxe, pentru ce? Politica guvernului este principala piedică din calea prosperității și  a dezvoltării pașnice a României.

[layout show=”1″]
0 Shares
Share
Tweet
Share