18 September 2020
Home / Legea salarizării / Raţia de salariu nu mai mulţumeşte pe nimeni

Raţia de salariu nu mai mulţumeşte pe nimeni

După cum anticipam într-un articol postat în luna mai, legea unică a salarizării a ajuns o sursă uriaşă de belele. Susţineam atunci, ceea ce a devenit evident acum, că legea salarizării unice nu are nicio legătură cu justiţia socială. Mostră de gândire socialistă, echivalând cu planificarea centrală a salariilor unor categorii profesionale diverse, legea a reuşit să învrăjbească pe toată lumea, azvârlind România într-un adevărat ocean de nemulţumire socială.

Mă bucur însă că sindicatele au căpătat în sfârşit ceea ce merită. La început, toată lumea era pe culmile extazului, visând fericită cum raţionalizarea salariilor îl va face pe fiecare mai “dulău” decât vecinul “căţel”. Acum, când legea e aproape gata, unii au început să caute justificări penibile de genul “Ştiţi, legea nu poate să mulţumească pe fiecare” etc.

E chiar aşa de greu de înţeles că nu din puţul gândirii birocraţiei guvernamentale poate veni soluţia la multele probleme economice şi sociale cu care ne confruntăm? E chiar aşa de greu de înţeles că orice lege nu face altceva decât să distribuie privilegii unora, jumulind avuţia altora? E chiar aşa de greu de înţeles că, încercând să dibuim recompensa potrivită pentru munca judecătorului sau profesorului, nu facem decât să orbecăim prin haosul calculaţional care afectează fiecare decizie a autorităţii publice?

Nimeni nu pare să înţeleagă meritele privatizării şi descentralizării (vă amintiţi, se vorbea cândva de descentralizare…). Ce mai speră sindicatele, să capete încă 0,5 la coeficientul de ierarhizare?

0 Shares
Share
Tweet
Share