24 October 2020
Home / Finanțe-Bănci / Promoția sezonului! Depozit cu dobândă zero!

Promoția sezonului! Depozit cu dobândă zero!

Pentru toți amatorii de reduceri, iată o ocazie pe care nu o puteți rata… nici dacă vreți, nici dacă nu vă interesează, grație zerourilor cu burți care gestionează politica monetară globală. Via Sovereign Man.

ANZ

 

Deocamdată oferta nu este disponibilă la ghișeele băncilor din România, dar putem miza că acest lucru s-ar putea întâmpla în curând, dar neapărat după ce guvernatorul BNR își va exprima din nou îngrijorarea că dobânzile mici descurajează economisirea… după ce BNR va mai reduce o tură rata dobânzii – pentru că, vorba aceea, “nu putem rămâne deconectați de restul lumii.”

Inutil să mai amintesc, dobânzi nominale zero înseamnă dobânzi reale negative, adică impozitarea economisirii. Faptul că am pomenit cuvântul “impozitare” v-a declanșat un beculeț? Ei, dar chiar și abstracție făcând de acest cuvânt, dobânzile negative înseamnă încurajarea consumului în dauna economisirii. Adică a supra-consumului. Și deși unii se fac că nu înțeleg, sunt tare curios să văd ce se va întâmpla cu banii pentru pensiile din viitor sau cu locuințele în care vor dormi copiii noștri dacă… de mâine vom ceda propagandei inflaționiste și vom consuma absolut tot venitul fără să mai acumulăm nimic.

Dobânzi negative înseamnă sărăcie. E la promoție, o ofertă de nerefuzat!

0 Shares
Share
Tweet
Share