10 July 2020
Home / Observații / (P) Jocuri video pentru toate vârstele

(P) Jocuri video pentru toate vârstele

Jocurile video sunt o prezență constantă în viața noastră. Fie că vorbim de adulți sau copii, toți beneficiază de momentele de deconectare și relaxare pe care le oferă aceste jocuri. Desigur, mai ales când vine vorba de copii, adulții sunt foarte atenți pentru ca aceștia să nu petreacă prea mult timp în fața calculatorului, a telefonului sau tabletei, lucru perfect normal deoarece, mai ales cei mici, trebuie să învețe să aibă mereu un echilibru în ceea ce fac.

Fie că ne jucăm pe consolă, calculator, telefon sau tabletă, cu toții încercăm să găsim jocuri care să ne captiveze atenția, să ne pună la încercare abilitățile și din care să învățăm ceva nou. Studiile arată că joaca pe care noi o considerăm relaxare ne ajută să ne dezvoltăm atenția, capacitatea de a lua rapid decizii și de a trece rapid la o nouă activitate, fără prea mare efort de adaptare,  atunci când este nevoie.

Importanța jocurilor video a crescut mult în ultimii ani. Acest lucru ni-l arată și statisticile, care spun că piața acestora a crescut între 2003 și 2015 de la 7.4 la 41.4 miliarde de dolari. Se pare că, deși avem mai multe responsabilități, ne jucăm tot mai mult, de la jocuri online sau offline, gratis sau nu, pe telefon, PC sau consolă.

Desigur, poate că mulți dintre noi am vrea să avem timpul necesar pentru a juca un joc cu o grafică specială sau o poveste complicată, dar tipul de viață pe care îl avem astăzi cu toții, mereu în viteză, poate că nu ne permite acest lucru. Ne jucăm mai mult dar online. Jocurile gratuite de pe internet sunt o alternativă foarte bună deoarece nu necesită timpi lungi de instalare, nu au cerințe mari de la calculatorul pe care sunt rulate, singurul lucru de care avem nevoie fiind o conexiune funcțională la internet. În plus, sunt la fel de distractive și educative precum cele cumpărate de la marile companii creatoare de jocuri video.

De-a lungul timpului, odată cu creșterea interesului pentru acest tip de jocuri, au apărut o mulțime de site-uri, atât în România cât și în străinătate, care încearcă să aducă mereu tot felul de jocuri care să ne ajute să ne putem relaxa dupa o zi de muncă sau să îi învețe pe cei mici diverse lucruri. Xjocuri este un site care oferă astfel de jocuri, distractive și educative. Există o gamă largă de jocuri cu bile, care dezvoltă atenția și capacitatea de a lua decizii rapid, dar și jocuri cu dinozauri, în care cei mici, și nu numai, se pot distra, învăța și dezvolta logica făcând misiuni în care controlează diverse specii de dinozauri. Acestea pot fi încercate atât de pe telefon sau tabletă, dar preferabil ar fi ca ele să fie jucate de pe laptop sau calculator, acolo unde ecranul este mai mare și copiii se pot juca și în modul multiplayer, cu mai mulți prieteni.

Jocuri video

Cu siguranță, aceste jocuri sunt foarte utile dezvoltării copiiilor, indiferent de vârstă, dar și adulților care, uneori, simt nevoia de a se întoarce la copilărie și de a retrăi, într-un fel, acei ani frumoși. Oricine poate fi atras de multitudinea de jocuri existente pe site-urile online specializate.

Distracție plăcută!

1 Shares
Share
Tweet
Share