22 September 2020
Home / Observații / (P) Creștere semnificativă pentru segmentul de turism de lux și turism online

(P) Creștere semnificativă pentru segmentul de turism de lux și turism online

Turismul de lux este segmentul care a înregistrat o creștere accentuată de 48% față de anul 2010 la nivel mondial, potrivit datelor oferite de către World Travel Monitor® și târgul de turism ITB de la Berlin. Pe plan național, turismul de lux este în continuă creștere, și vizează un segment scăzut de populație care prezintă avantajul unor resurse financiare ridicate. Oferta prezentată de către agenții și tur operatorii naționali este atrăgătoare, destinațiile fiind numeroase și activitățile extrem de variate. În topul locațiilor preferate de către turiști se numără destinațiile exotice din oceanul Pacific, Africa și Asia, cum ar fi: Maldive, Mauritius, Thailanda, Dubai etc.

4anotimpuri

În ultima perioadă s-a înregistrat o creștere a pieței de turism online, în conditiile în care, majoritatea agentiilor raspund cererii ridicate prin publicarea ofertelor pe website-ul propriu. De cele mai multe ori, ofertele publicate sunt pachetele standard ale agenției. Totuși, turistul care optează pentru o destinație de lux are așteptări ridicate și este dispus să plătească pentru servicii personalizate. “Agenția noastră de turism 4Anotimpuri răspunde acestei provocări prin oferirea de servicii de consultanță și pachete personalizate pentru fiecare turist care dorește să își petreacă vacanța într-un mod unic și agreabil. Construim vacanța în funcție de dorințele și opțiunile clientului nostru, programand cursele, cazarea și activitățile în cele mai mici detalii”, a declarat Bogdan Focsa, manager de agentie.

Ca urmare a cererii din ce în ce mai ridicate, rulajul este posibil, înregistrându-se astfel o ușoară scădere a prețurilor pentru sejururi și circuite în destinații și locații de lux. Spre exemplu, cu un buget de aproximativ o mie de euro se poate petrece un sejur în Mauritius de 7 zile, prețul fiind semnificativ mai scăzut pentru o vacanță în Dubai sau un sejur exotic în Abu Dhabi. Alte locații apreciate rămân, în continuare, city break-urile în orașele europene și croazierele pe Mediterana.

9 Shares
Share
Tweet
Share