28 October 2020
Home / Uncategorized / Off topic: în Ucraina populația oprește tancurile

Off topic: în Ucraina populația oprește tancurile

Aceste imagini sunt remarcabile și ar trebui mediatizate. Dacă întâmplările aveau loc în China sau în Rusia, atunci presa occidentală imparțială cum o știți le-ar fi răspândit în toate zările. Dar se întâmplă în Ucraina și nu e corect politic să zice ceva rău de Ucraina.

În opinia mea lucrurile stau în felul următor: Ucraina nu este practic un stat, nici nu are tradiție de așa ceva. Preferințele populației sunt puternic eterogene, pentru motive ce contează prea puțin aici și acum. Armata Ucrainei este o glumă, la fel cum este și primul ministru. Politicienii ucrainieni sunt total compromiși în scandaluri de corupție, acolo domnește o debandadă totală. De cealaltă parte, Rusia este un stat centralizat condus autoritar, unde politicienii au reușit să-și educe supușii în a crede că al doilea Război Mondial încă nu s-a terminat. Ceea ce este o mare performanță – și una nefericită, dar asta nu contează.

Rusia nu vrea să se implice militar, vrea doar să alimenteze circoteca din Ucraina, să producă atât haos cât este necesar ca alegerile generale să nu se țină sau ca rezultatul lor să fie dubios și să dovedească Occidentului că habar nu are în ce s-a băgat.

Încă ceva, Lada Niva bate tancul la deplasare în teren accidentat.

0 Shares
Share
Tweet
Share