3 December 2020
Home / Articole / Noul primar socialist al Barcelonei către turiști: Bine ați venit, dar mai bine rămâneați la voi acasă

Noul primar socialist al Barcelonei către turiști: Bine ați venit, dar mai bine rămâneați la voi acasă

159 Shares

Ada Colau, genul de activist Occupy, a fost aleasă primar al Barcelonei.

Ada Colau

Ce a făgăduit ea publicului elector?

1. Că va stopa turismul, deoarece acesta distruge orașul! “Turismul este scăpat de sub control”, zice, ceea ce a dus la creșterea chiriilor și, implicit, la îngreunarea vieții spaniolilor. “Orice oraș care se sacrifică pe altarul turismului de masă va fi abandonat de locuitori în momentul în care aceștia nu-și vor mai putea permite costul locuinței, al mâncării și al acoperirii nevoilor de zi cu zi”. Bine, îi scapă faptul că tocmai influxul de turiști creează locuri de muncă și oferă salarii multor localnici. Ea are o problemă cu chiriile, iar soluția nu poate fi decât restricționarea numărului de turiști:

Barcelona

că îi va ridiculiza în spațiul public pe proprietarii care îi evacuează pe chiriașii care nu-și permit să achite chiriile. Un fel de “La țepe, în Piața Victoriei!”, cu mari șanse de a rămâne o țeapă, fie pentru votanții care au înghițit o asemenea gogoașă, fie pentru proprietari și, indirect și pe termen mai lung, pentru chiriași.

2. creșterea taxelor locale

3. “managementul democratic” al serviciilor publice și obligarea furnizorilor acestor servicii să respecte anumite clauze sociale și de mediu.

Să le transmită cineva și naivilor din Dubai sau Hong Kong știrea că nu e bine, fraților, să se aglomereze spațiul cu oameni bogați, fiindcă uite, cresc prețurile! Pun pariu că și la noi, la Deveselu, tendința este de creștere a inegalității sociale. Mai bine un extra-impozit să punem,să-i gonim pe bogați și un cântec vesel să cântăm în timp ce Titanicul bunăstării generale se duce la fund. Democratic. Fiindcă, așa cum țin minte că zicea bunică-mea, “Nu poți să te pui cu pofta omului”, dacă omul vrea să se sinucidă economic, nu poți să-l împiedici.

În rest, Ada Colau are multe motive să fie indignată de programele de austeritate, de salvarea băncilor pe banii contribuabililor ș.a.m.d. Doar că nu vede corect cauzele problemei.

159 Shares
159 Shares
Share
Tweet
Share