20 October 2020
Home / News / Niță

Niță

Guvernul va introduce practic o taxă pe capitalul companiilor – acesta este efectul impozitului pe construcții speciale, stâlpi de curent etc. – iar companiile vor încerca să plaseze povara pe umerii consumatorului. Dar ia să vedem ce declară ministrul Niță, atunci când este pus să explice dacă există o prognoză privind cine va suporta cât din scumpirea curentului:

Întrebat dacă noile taxe vor fi suportate de companiile energetice sau de consumatorii finali, Niță a răspuns: ‘Principiul trebuie să fie win-win, trebuie să câștige toată lumea’

Ați înțeles?! Dacă nu, să încerc din nou:

Principiul trebuie să fie win-win, trebuie să câștige toată lumea’

Acum ați înțeles?! Ministrul Niță crede că impozitarea este o pleașcă și că problema este cum să împărțim beneficiile! Păi dacă așa stau lucrurile, atunci de ce nu se introduce și impozitul pe ferestre, impozitul pe soare sau pe umbra făcută pământului? Cu cât mai multe impozite, cu atât mai multe beneficii!

În realitate, pentru “oamenii muncii” impozitul este un cost. Când cineva îți ia ceva din ce ai produs sau acumulat nu poți decât să te superi. E absurd să spui că ai parte de beneficii. Ce-i drept, beneficii rezultă din aplicarea impozitului, fiindcă na!, dacă nu ar fi nu s-ar povesti! Impozitarea are și efecte pozitive, dar doar pentru unii, pentru cei arondați la banul public, pentru cei care extrag rente din funcționarea statului.

Isaac Asimov

 

 

[layout show=”1″]
0 Shares
Share
Tweet
Share