30 October 2020
Home / News / Minimax şi propaganda pe stomacul gol

Minimax şi propaganda pe stomacul gol

În plin capitalism feroce copiii sunt expuşi propagandei socialiste, ştiaţi?

Puţin după ora 8 dimineaţa, fetiţa mea îşi începe ziua cu o porţie de desene animate, drept pentru care deschid televizorul pe Minimax. Nimerim fix în mijlocul unui film ciudat pe care ea îl priveşte dezinteresată, iar eu cu stupoare: „A fost odată… pământul”. Este propagandă ecologistă fără menajamente, direct pentru copii. Cea mică reacţionează mai brusc decât mine şi îmi spune că vrea să se uite la Tinker Bell. Butonez telecomanda cu satisfacţie, după care mă apuc să cercetez problema.

Rezultatul? Aş putea oferi un link către rezumatul filmului, dar e prea puţin. Merită citit neapărat:

“Tinerii noştri eroi, deşi sunt în vacanţă, sunt indignaţi de toate evenimentele care afectează planeta, prezentate zi de zi în ziare şi la televizor, dar uitate a doua zi. Încălzirea globală, lipsa de apă, mările poluate, pescuitul excesiv, terminarea surselor de energie, copiii obligaţi să muncească, precum şi condiţia femeii în lume.

Alături de prietenii lor de la alte şcoli, ei doresc să înfiinţeze un ziar care să facă publice toate abuzurile şi nedreptăţile, copiii asumându-şi rolul de reporteri. Ei vor încerca să ia măsuri şi să-i aline pe cei aflaţi în suferinţă, iar înţeleptul lor prieten, profesorul Maestro, îi va ajuta.”

Nu e nevoie să ne amintim de propaganda comunistă privind munca voluntară, colectarea castanelor, hârtiei, economisirea banilor care fac pui la CEC etc. Avem propagandă şi aici, în capitalism, ba chiar mai nocivă.

0 Shares
Share
Tweet
Share