22 September 2020
Home / Observații / Meleșcanu – operațiune sub acoperire pentru câștigarea Cotroceniului?

Meleșcanu – operațiune sub acoperire pentru câștigarea Cotroceniului?

Declarație:

“Ceea ce m-a determinat este ca din păcate niciunul din candidatii potentiali nu ar fi potriviti pentru functia de presedinte. Doresc sa prezint o alternativa pentru cetatenii Romaniei.”

Una din două:

1) ori Melescanu chiar crede ca el reprezinta o alternativa la politicienii actuali si ca raspunde asteptarilor publicului pentru schimbare, asa cum declara, si, in consecinta, inseamna ca serviciile secrete romanesti sunt conduse de oameni picati din luna; oare va lua mai mult de 0,5% din voturi?! Conform acestui sondaj are 1%.
2) ori Melescanu nu crede ceea ce zice si atunci inseamna ca intrarea lui in competitia electorala este o operatiune sub acoperire, in consecinta nu avem democratie.

melescanu

Sincer, îmi vine să arunc la gunoi prima variantă, am scris-o doar de amorul discuției. Intrarea în competiție a acestei persoane este cel puțin dubioasă. A strâns semnăturile în perioada în care era șeful SIE, ceea ce reprezintă o încălcare grosolană a legilor și a principiilor morale care trebuie să domine în democrație. Alin Fumurescu se întreabă:

“Strangerea catorva mii de semnaturi ia timp. Decizia, asadar, a fost luata de multisor. Stia Melescanu de cateva luni bune ca unul dintre cei doi (mai probabil Ponta) va fi fortata sa iasa din cursa? Mai stiu si altii?”

Dar la fel de bine putem specula că apariția dl. Meleșcanu este o centură de siguranță pentru “dreapta” în cazul ieșirii din cursă a lui Johannis. Ne vom lămuri în scurt timp. Dar dacă aceste speculații se confirmă atunci, repet, înseamnă că România este o țară guvernată – sau mai degrabă controlată – în stil subcolonial și că alegerile pentru Cotroceni în anul de grație 2014 nu sunt cu nimic mai corecte decâ alegerile pentru șefii de CAP din timpul comunismului.

1 Shares
Share
Tweet
Share