22 October 2020
Home / Jurnalistul care bate economistul / Link-uri care mă fac să zic “Yes!”

Link-uri care mă fac să zic “Yes!”

Scuze pentru titlul prea puțin original. Dar materialele de mai jos sunt absolut autentice și merită!

• Mai întâi, acest articol despre POSDRU scris de Costi Rogozanu e de pus în ramă:

Un om cuminte, raţional, cu capul pe umeri. Să zicem că aude ştirea zilei de azi, că se întrerupe robinetul cu cele cîteva miliarde pentru POSDRU. Şi încearcă să se informeze, să afle de POSDRU. Şi dă încă o dată peste ciudăţenia aia mare care e UE şi manifestările ei în România. Dacă se duce direct pe site e mîncat.

POSDRU e o chestie pe care o înveţi cu greu, de la iniţiaţi, treci prin tot felul de piedici lingvistice numai să înţelegi ce dracului vrei să-i transmiţi UE-ului şi UE-ul ţie.

POSDRU-gheza e o limbă cu multe majuscule, cu multe trimiteri la articole legi, cifre etc. Să vă citez de pe “home”. Cursurile de socialism ştiinţific erau mizilic…

Îmi pare bine să văd, în sfârșit, pe cineva care observă că fondurile europene sunt o uriașă mașină de tocat “banii altor oameni”. Eu spun asta de mult timp: calea către progres a României nu este atragerea de fonduri europene, ci respingerea lor.

Capitalismul de stat maximal. De acord cu Bleen de data asta.

Una peste alta, dacă vrem să scăpăm total şi definitiv de capitaliştii de stat avem două soluţii extreme: să desfiinţăm statul sau să desfiinţăm capitaliştii. Cît despre cei care luptă împotriva capitaliştilor de stat şi cer un stat mai mare, mai cuprinzător, cu mai multe atribuţii, tentacule şi bani de dat capitaliştilor de stat, din trei una sau două sau toate trei: ori sînt proşti, ori sînt plătiţi de capitaliştii de stat să facă muncă de influenţă ori visează mai mult sau mai puţin în secret la Statul Totalitar.

• Un clip instructiv despre începuturile industriei energiei și, mai ales, depre ce a urmat. Orice asemănare cu cazul SMURD este, desigur, pur întâmplătoare.

Via Marginal Revolution. Pentru a încuraja participarea la vot, în Uttar Pradesh școlile vor da o notă bună acelor copii ai căror părinți fac dovada că au mers la cabine. Ceea ce demonstrează că în vremurile progresiste pe care le trăim educația trece prin urnă.
Alternativ, se puteau gândi să-i lase repetenți dacă părinții lor absentează de la vot.

0 Shares
Share
Tweet
Share