28 October 2020
Home / Analiză-Statistică / Leul, totuși cea mai fragilă monedă după rublă

Leul, totuși cea mai fragilă monedă după rublă

Unde sunt vremurile când leul se întărea ca urmare a turbulențelor din Ucraina sau Turcia? Vi le mai amintiți? Spunea în luna mai guvernatorul BNR:

“Vor fi capitaluri rătăcite, ieşiri de capital din Rusia, să nu credeţi că vrea BNR să aprecieze cursul, sau cel puţin eu. Nu sunt convins că avem fundamente atât de solide şi exporturile produc atât de bine. Cursul e determinat de piaţă, nu de ce vrea guvernatorul. El se apreciază chiar acum şi dincolo se trage cu mitraliera”

Fast-forward în prezent. Cum să mai înțeleagă cineva ceva când de data aceasta fuga capitalului din Rusia slăbește leul?! De ce este leul cea mai afectată monedă din regiune în contextul panicii globale? Nu mai suntem cea mai stabilă economie, cea mai dinamică, cea mai credibilă, cea mai frumoasă și devreme acasă? Well

Curs de schimbNici măcar nu suntem dependenți de prețul petrolului, Rusia nu reprezintă o piață importantă… Leul scade doar fiindcă investitorii sunt niște “spirite animalice” care nu înțeleg că România este magistral condusă de oameni binevoitori și înțelepți. Și atotștiutori.

 

0 Shares
Share
Tweet
Share