27 October 2020
Home / Observații / ITM distruge locuri de muncă, ar trebui desființat

ITM distruge locuri de muncă, ar trebui desființat

Povestește Dan Mașca pe Facebook:

“Un fost angajat al unei firme reclama la ITM fostul angajator.
Normal ca cei de la ITM se duc si fac un control inopinant.

La final de control vin cu procesul verbal gata scris.

Au dat 20000 lei IMMului amenda. IMMului cu vreo 6 angajati.
Stiti pentru ce?
Pentru ca la doi dintre angajati a fost o diferenta de o zi intre data trecuta pe contractul de munca si data inregistrarii in REVISAL, aplicatia online a ITMului unde se inregistreaza contractele.
Acea diferenta de o zi a fost considerata MUNCA LA NEGRU si asta inseamna 10000 lei per angajat amenda.

Normal ca banii au fost luati din conturile trezoreriei si bancii imediat, iar normal ca firma nu mai are cum sa isi desfasoare activitatea.”

Această întâmplare, scandaloasă pentru un om normal dar care este cât se poate de obișnuită în România “fanariotă” în care trăim, servește pentru a ilustra efectul principal pe care îl are legislația muncii: distrugerea locurilor de muncă. Condițiile de muncă, alături de pachetul salarial și de birurile către stat, reprezintă costul muncii. Cu cât costul muncii este mai mare, cu atât afacerile sunt împiedicate. Știu, socialiștii vor spune că n-am suflet, că nu țin cu clasa muncitoare. Dar ei greșesc. Tocmai că eu țin cu clasa muncitoare. Problema este că acest cost al muncii nu este stabilit de către salariat și antreprenor, nu reflectă nevoile și aspirațiile celor doi, ci și interesele arbitrare ale unor birocrați și politruci.

Dacă politicienii se cred așa de deștepți, să pună salariul minim 3000 de lei; să stabilească prin lege că fiecare angajat are nevoie de o masă caldă și de o bere la sfârșitul programului, plus 10 pauze de țigară în timpul celor 8 ore (în care, sigur, poate fuma sau nu). De ce nu fac asta? De ce plâng cu lacrimi de crocodil pe umărul angajatului? Fiindcă sunt perverși. Fiindcă vor să-l păcălească pe angajat. Ei știu că dacă ar pune în practică sugestiile de mai sus, atunci mâine s-ar închide toate fabricile și România ar deveni o groapă cu șomeri.

minwage11

De asta ITM ar trebui desființat, împreună cu toată legislația muncii, cu salariul minim și alte măsuri anti-economice și antisociale. Dacă vrem ca statul să aibă grijă de săraci sau de șomeri, atunci poate face acest lucru prin alte mijloace… chiar are prea multe mijloace prin care poate face asta.

Ce ziceți, că propunerea mea este scandaloasă? Ah, da, aveți dreptate, nu avem cum să desființăm ITM-ul, fiindcă atunci… cine le-ar mai fura oamenilor banii de pensii?!

1 Shares
Share
Tweet
Share