28 October 2020
Home / Socialism pretutindeni / Italia crește PIB adăugând prostituția și drogurile

Italia crește PIB adăugând prostituția și drogurile

La nivel planetar sesizez o adevărată febră guvernamentală în manipularea datelor statistice, doar-doar o mai crește PIB-ul și o mai oferi un pic de… spațiu fiscal, pentru creșterea cheltuielilor populiste și a privilegiile clientelei politice, normal. Ultima pe listă este Italia. Institutul lor de statistică a anunțat că de la anul PIB va fi calculat astfel încât să reflecte activități precum prostituția sau consumul de droguri:

Institut

 

Tradus cu Google:

prin urmare, estimările trebuie să includă toate activitățile care produc venituri, indiferent de statutul lor juridic. Activități ilegale în care toate țările vor insera o evaluare în conturile (și, prin urmare în PIB) sunt: traficul de droguri, prostituție și servicii de contrabandă (țigări sau alcool). Metodologia pentru estimarea dimensiunii economice a acestor activități vor fi în concordanță cu liniile directoare stabilite de Eurostat.

Bul

Vă întrebați cum or să măsoare statisticienii prostituția? Mai bine nu vă întrebați. Mai bine vă gândiți la ce urmează. Pentru că indiferent ce inginerii statistice vor mai face, realitatea este că societatea nu acumulează capital și nu investește rațional. De aici trendul de stagnare, pardon, “noua normalitate” de care vorbește toată lumea. Poți să schimbi măsurătorile cât vrei, poți să reevaluezi situația de câte ori ai chef, realitatea este că producția nu crește și că statele occidentale sunt într-o mare gaură financiară. Degeaba raportezi cifre, degeaba găsești soluții pentru a evita limitele de deficit bugetar, problema este că guvernele nu au bani pentru ceea ce promit.

Mai bine să ne întrebăm cum vor plăti pensiile… pentru că adăugarea prostituției și a consumului de droguri la PIB nu prea văd cum va finanța… plasa de siguranță socială.

[layout show=”1″]
0 Shares
Share
Tweet
Share