25 November 2020
Home / Finanțe-Bănci / Irlanda vrea să fie Spania: randamentul bond-urilor identic cu cel al SUA

Irlanda vrea să fie Spania: randamentul bond-urilor identic cu cel al SUA

Dansul continuă în această circotecă a.k.a sistem financiar global, cu randamentele obligațiunilor pe 10 ani emise de Irlanda ajungând la 2,6%, adică la nivelul titlurilor de trezorerie americane. Și abia ce vă spuneam de Spania și de Italia, două state eșuate cu datoria până la nori și cu șomajul în stratosferă, care și ele au prins deja din urmă (sau sunt pe cale să o facă) SUA.

Irlanda

În acest context nu m-ar mira dacă după alegerile de la finalul anului și “credibilitatea” României va ajunge egală cu a SUA. Ceea ce ar îngropa definitiv – în ochii oricărui intelectual, desigur – impresia că guvernul Ponta nu și-a dorit o apropiere de America și ar pune pe butuci propaganda “dreptei” din România, altminteri incapabilă de realizarea unui lucru concret care să aducă bunăstare cetățenilor.

Sunt gata să pun pariu că, pe urmă, când balonul speculativ se va sparge și băncile vor ajunge să fie apărate cu TAB-urile, la putere se va afla tot “dreapta” și de această dată este posibil să o încaseze rău de tot.

[layout show=”1″]
0 Shares
Share
Tweet
Share