18 September 2020
Home / Ideologi da' culți / Incredibil, am mai găsit totuși ceva interesant pe facebook

Incredibil, am mai găsit totuși ceva interesant pe facebook

De când cu referendumul facebook-ul meu este moartea pasiunii. Din rețea de socializare a ajuns comitet politic. Ba chiar două. Și totuși am găsit ceva ce merită distribuit.

• Spune-mi ce ai discutat în timpul campaniei pentru referendum ca să îți spun câtă minte ai

• Votezi și câștigi. Cum ar veni, spiritul civic trece prin stomac, cine se prinde de asta e „băiat deștept”.

• Grație facebook-ului am aflat că, de fapt, Remus Cernea e un tip destul de vânjos, politic vorbind. Și urmașul lui Robespierre, după cum pare să reiasă din text:

Sunt de părere că în faţa unui regim autoritar, care răpeşte libertăţile cetăţenilor şi îi umileşte şi care este dispus să uzeze de orice fel de arme pentru a se menţine la putere, abordarea politică esenţialmente etică este aceea de inspiraţie machiavelică prin care se obţine rezultatul urmărit, şi anume, recuperarea libertăţilor răpite de tiran, indiferent de mijloacele folosite.
Atunci când scopul este binele cetăţii, este legitim, din perspectiva pragmatică a lui Machiavelli, recursul la orice fel de mijloace, chiar dacă ele par, luate punctual, moralmente condamnabile. Dar, dacă ne-am abţine, din raţiuni etice, să comitem fapte probabil criticabile din punct de vedere moral, dar care sunt necesare înlăturării unui pericol fatal pentru cetate, atunci devenim complicii buni ai unui rău mai mare.

Prin urmare, totul este permis!

Iar dacă te împiedici cumva de pagube colaterale, atunci nu vei ajunge erou niciodată.

Foarte tare! E original rău. Am căutat pe google, crezând că Remus Cernea este vreun scholar, dar rezultatele mi-au arătat că este de profesie activist.

0 Shares
Share
Tweet
Share