14 August 2020
Home / Articole / Haiducia fierului vechi şi terorismul energetic de la Făclia

Haiducia fierului vechi şi terorismul energetic de la Făclia

Mulţumesc lui Dan Şelaru pentru pont. Speculand puţin, în absenţa unor informaţii clare, se poate detecta efectul “accidentului” de ieri de la Făclia, lângă Constanţa:

528348_10200193956346500_611208809_n

Cum ziceam, nu există informaţii exacte despre momentul căderii curentului în Constanţa şi în Bulgaria, dar graficul ne spune că ceva extrem de ciudat s-a întâmplat la ora 12:49, fix în miezul zilei – deci nu noaptea, aşa cum se vehiculează acum în mass media..

Ora

De vină par a fi un grup de persoane interesate să pună mâna pe fierul din stâlpii Transelectrica, ulterior puşi la pământ de vânt.

Orice pont suplimentar pe marginea acestui subiect este aşteptat cu interes. Până atunci să ne imaginăm oleacă ce s-ar putea întâmpla într-o situaţie de acest gen, când consumul scade brusc iar mecanismele de siguranţă ale sistemului eşuează în a decupla imediat producătorii de energie: criză energetică pe scară largă, oprirea comunicaţiilor, oprirea sistemelor de alarmă, oprirea funcţionării magazinelor etc. Un fenomen cu potenţial distructiv mai mare decât atacul terorist din Boston.

Pe România oricum o paşte o criză energetică din cauza dezechilibrului dintre cerere şi ofertă – nu ar trebui să ne mire, s-a întâmplat recent în India (la nivel de ţară), s-a întâmplat în Brazilia, s-a întâmplat în New York. Aşa cum a arătat întotdeauna istoria, nu este nevoie decât de o picătură care să umple paharul, de o “întâmplare” care să pornească tăvălugul.

0 Shares
Share
Tweet
Share