15 January 2021
Home / Despre criza / Grecia: statul nu mai are bani de buletine, șomajul a bătut recordul

Grecia: statul nu mai are bani de buletine, șomajul a bătut recordul

Din Grecia vine în sfârșit o veste bună… guvernul nu mare are bani ca să elibereze buletine. Șeful Poliției a trimis o adresă tuturor secțiilor de poliție anunțându-le că nu mai pot emite cărți de identitate până în luna martie din cauza lipsei de resurse materiale.

Astăzi institutul de statistică a dat publicității ultimele date privind șomajul, care arată crunt, a bătut toate recordurile exact când lumea bună se aștepta mai puțin și a ajuns la 28%. Rata șomajului în rândul tinerilor este de 61,4%.

Somaj Grecia

Grecia mai are 3,5 milioane de angajați. O treime din familii se teme că o să-și piardă casa în 2014 ca urmare a imposibilității de a-și achita ratele la bancă, deși, după cum vă puteți ușor imagina economiști dumnevoastră, așa cea este imposibil – nu pentru că guvernul grec a garantat că nu o să-și piardă lumea casele, ci pentru că într-o asemenea situația toate băncile ar da faliment. Prin urmare, lumea se încălzește rudimentar, stă fără buletin și nu mai plătește curentul, așteaptând al treilea bail-out din partea Germaniei. Care va veni, pentru că, nu-i așa, programul de macrostabilizare decis de experții Comisiei Europene și FMI este un succes fără magnific.

[layout show=”1″]
0 Shares
Share
Tweet
Share