4 December 2020
Home / Observații / FMI vrea cheltuieli bugetare pentru femei. Probabil, impozite doar pentru bărbați?

FMI vrea cheltuieli bugetare pentru femei. Probabil, impozite doar pentru bărbați?

O urmăresc pe Christine Lagarde pe Twitter de multă vreme. Doamna conduce cea mai importantă instituție financiară publică internațională. M-am uitat în CV-ul ei: în Franța ea a fost, pe rând, ministrul comerțului exterior (2005), ministrul agriculturii, ministru de finanțe (2007) și a prezidat ECOFIN. V-ați aștepta ca mesajele ei să vizeze economia, finanțele publice. Nici vorbă. Credeți-mă, Christine Lagarde vorbește despre un singur lucru: despre feminism.

Ultima dudă este aceasta:

“Cheltuielile publice orientate în favoarea egalității sexelor promovează independența femeilor și sunt benefice societății.”

 

Deci contribuabilii de pretutindeni o plătesc pe doamna Lagarde să instige la cheltuirea arbitrară a bugetului statului, cu precădere către beneficiari-femei:

“Să construiești bugetul pe criterii de sex este o politică înțeleaptă: putem folosi politica fiscală pentru a atinge obiectivele egalității de gen.”

lagarde-1

Acesta este socialismul contemporan. Nivelarea populației pe toate fronturile. Chestiunea a fost bine înțeleasă de Ludwig von Mises, încă din 1922.

mises

Și cum, Christine Lagarde nu zice nimic despre crize? Nimic despre corupție? Nimic-nimic? Nu.

În aceste condiții, în opinia mea, oricare dintre miniștrii guvernului nostru este preferabil unui asemenea personaj.

lagarde

67 Shares
Share
Tweet
Share