20 October 2020
Home / Observații / Facepalm: Ponta amenință cu taxe speciale după scăderea TVA

Facepalm: Ponta amenință cu taxe speciale după scăderea TVA

Pic

 

Dovada supremă că de la Palatul Victoria se guvernează după ureche este afirmația de azi a primului ministru:

“Avem masuri legislative pe care le putem lua, putem introduce taxe speciale” pentru cei care nu vor reduce preturile dupa scaderea TVA la produsele alimentare, a spus Victor Ponta.
“Vom pune niste taxe atat de mari incat tot ce castiga speculativ sa piarda pe partea cealalta”. (sursa)

V-ați prins? Scăderea TVA e bună doar dacă se întâmplă fix ce vor mușchii guvernului. Dacă scăderea TVA nu se traduce în scăderi de prețuri – și am explicat aici și aici de ce acest lucru se va întâmpla parțial), atunci înseamnă că nu e bine. Păi ce, guvernul renunță la bani pentru ca ei să se ducă în buzunarele calicelor hipermarketuri? Păi guvernul vrea exact contrariul, ca banii să se ducă în buzunarele calicilor cetățeni! Vedeți, câtă generozitate manifestă statul?!

Dar n-ai cu cine, se teme el. Niște nihiliști – cum ar fi zis geniul guvernării Boc. Nimic nu le convine. Când crește statul taxele, comercianții cresc prețurile; dar când le scade, comercianții nu ieftinesc produsele întocmai. Păi nu se poate tovarăși, trebuie să fie concurență. TREBUIE. Iar concurența nu poate funcționa decât așa cum zice statul, că de aia e concurența concurență, iar statul stat. Ați băgat la cap?

 

37 Shares
Share
Tweet
Share