22 September 2020
Home / Observații / De unde este bine să furăm?

De unde este bine să furăm?

3477 de oameni îi dau dreptate lui Moise Guran care spune că este preferabil să se fure din banii contribuabililor decât din fondurile europene.

Hoti

 

Trist. Am plecat de la Imnul golanilor (“mai bine golan decât activist”) și am ajuns la imnul hoților cu ștaif. Vă rog să observați că am depășit și stadiul în care le uram politrucilor: “Furați mai puțin!” Acum suntem într-o nouă paradigmă: “Furați măcar de aici, nu de dincolo”. Pun pariu că dezideratul fiecărui cetățean simplu este ca guvernul să nu fure de la el,  ci de la vecinul lui.

Ce poate fi mai rău de atât? Să cerem guvernului să fure egal de la fiecare?! Său, dacă acest lucru este imposibil, atunci să cerem statului să fure măcar ceva de la toată lumea?! Aceste idei sunt deja îmbrățișate – vezi discuția referitoare la evaziunea fiscală – chiar dacă nu sunt verbalizate atât de explicit.

Într-o variațiune pe aceeași temă vă povesteam cum politicienii prezentului adoptă strategia lui Hitler atunci când vine vorba de autostrăzi sau alte lucrări de infrastructură și concluzionam:

Ar fi trist să trăim momentul în care populația va merge la vot să-și exprime susținerea pentru cineva care a dat un tun fenomenal în bunăstarea națiunii, anesteziată cu impresia că… măcar ăștia au făcut ceva.

Ce să zic, momentul e aproape. Oare Moise Guran va merge să-l voteze pe cel care promite să-i asculte sfatul și să fure din banii celorlalți, nu din banii țăranilor?

 

0 Shares
Share
Tweet
Share