28 October 2020
Home / Ce mai citim? / De citit: Obama care este, prăbușirea prețului aurului și cauzele violenței

De citit: Obama care este, prăbușirea prețului aurului și cauzele violenței

• Obama – cel mai ignorant președinte al SUA în domeniul economic.
Dacă Bush (George Dubya) avea serioase probleme de exprimare (corectă), iată că Obama este genul de președinte care se exprimă fără dubii… încălcând însă toate principiile elementare de economie. A făcut-o atunci când a spus că bancomatele produc șomaj, deoarece aceleași servicii ar putea fi prestate de un salariat. A făcut-o atunci când a spus că producătorii de automobile trebuie să producă mai multe mașini electrice ca să răspundă nevoilor pieței. A făcut-o atunci când a spus că șomajul ridicat din SUA se datorează creșterii productivității.
Acum totul are sens, nu-i așa? Programele de bail-out, pachetele de stimulare și politica deficitelor bugetare sunt toate menite să resolve problema șomajului!
P.S. Citiți aici despre ce gafe a mai făcut “președintele lor” și vă veți convinge că sunt la fel de tragi-comice ca și cele comise de politicienii noștri.

Prețul aurului se va prăbuși în următorul secol.
Deoarece se pare că asteroizii conțin cantități uriașe de metale rare. Progresul tehnologic va permite în următoarele decenii exploatarea acestor bogății.

Then, the greatest economic bubble of all time will end. Unless civilization ends, the only thing that might stop the visionaries is political authority—you know, the folks with the printing press.

Sărăcia (inegalitatea de avuție) nu duce la violență
E un clișeu să spui că violența este mai mare în capitalism, din cauza diferențierii claselor sociale. De multă vreme mă bate gândul că violența este mai degrabă alimentată de perceperea unei injustiții, de resentimente și frustrări care fierb într-o societate nedreaptă (și care se îndreaptă către disoluție, normal)

0 Shares
Share
Tweet
Share