21 September 2020
Home / Aberaţia de intervenţie / De citit: acești oameni care ne conduc + o știre veselă

De citit: acești oameni care ne conduc + o știre veselă

• Valeriu Tabără, susţine iniţiativa unor parlamentari de a obliga magazinele ca 10% din alimentele vândute să fie produse tradiţionale.

“Eu aş aduce în faţa consumatorilor produsele tradiţionale. Aceşti producători nu trebuie să se găsească doar la marginea drumului. E vorba de ce se produce după o anumită reţetă, nu la scară industrială: magiunul de Topoloveni, cârnaţii de Pleşcoi, pălinca de Bihor sau pâinea de Pecica. De ce să nu le găseşti în magazine?”

Probabil este o altă idee venită la nervi. Căreia, la liniște, i se poate replica faptul că hipermarketurile nu vând produse tradiționale tocmai fiindcă hipermarketurile sunt specializate pe distribuția pe scară largă, adică industrială. (Apropos, mai știe cineva astăzi conceptul de economii de scară?) Eu cred că ministerul agriculturii alias poliția alimentară ar trebui să ducă o campanie de conștientizare a populației cu venituri reduse în legătură cu necesitatea reducerii consumului de parizake și creșterea consumului de cârnați de Pleșcoi. După care să se înjumătățească prin lege prețul la cârnații de Pleșcoi pentru ca fiecare român să își permită să cumpere.

Vechile obiceiuri mor greu. Spune domnul Boc:

Avem de-a face cu doua legi care vizeaza salarizarea. Prima este legea cadru, echivalentul legii de anul trecut, care a fost imbunatatita cu Banca Mondiala si reprezentantii sindicatelor. Modificarea propusa este o ierarhizare pe 15 trepte a profesiilor, fata de anul trecut cand erau 12 trepte. E un lucru titanic, greu de facut, nimeni nu a avut curajul in 20 de ani sa stea la masa si sa ordoneze categoriile sociale. Legea ne zice care este plafonul maximal in grila, daca este medic, profesor sau judecator.

Gura primului ministru adevăr grăiește. De 20 de ani nimeni nu a încercat să ordoneze categoriile sociale. Asta s-a făcut înainte de 1990.

Interviul săptămânii, oferit de președintele ANOFM. Must reading, că nici nu știți ce pierdeți!

Încercaţi voi să faceţi mai multă politică ca ei. Noi nu trebuie să privim poporul român ca pe un popor de academicieni. Noi trebuie să facem o analiză a poporului aşa cum e. Avem curve, beţivi, puturoşi. Puturoşi câţi vreţi. Ştiţi ce înseamnă puturos, nu? Leneş. Păi haide să vedem cum îi tratăm pe ăştia, cum tratăm, bolile astea, că astea sunt boli sociale.

Eu nu sunt un om politic. Sunt şi eu un politruc. Mă uitam la nişte derbedei de la o televiziune că transmit de o săptămână de la Constanţa cum se iau ajutoare de la Uniunea Europeană. Dar numai cu asta stau pe televizor. Deci, eu consider că ăştia sunt duşmanii acestui popor. Şi atunci vreau şi eu o presă care să spună, în afară de Moraru (Radu Moraru, moderatorul emisiunii „Naşul” de la B1 Tv, n.r), că şi el e slugă la alţii, nu ştiu la cine, care mai spune adevăruri, să-i lămurească pe cetăţenii care sunt în căutare de loc de muncă că singura şansă ca să trăiască mai bine, ei şi familia lor, este să vină la agenţiile unde sunt arondaţi.

• Știri externe: boom-ul merge ca pe roate în Asia.

For those who wrongly believe that the biggest real estate bubble in the world is in Manhattan, the following may come as a surprise: according to Dylan Grice, in central Hong Kong, a 400 sq. foot property recently sold for HK$14MM, or about $1.8 million: an insane $4,500 per square foot.

Traducerea sună cam așa: 40 de metri pătrați în Hong Kong s-au vândut cu 1,8 milioane de dolari, ceea ce înseamnă că un spațiu pe care poți să stai lejer în picioare (0,1 metri pătrați) valorează 4500 de dolari. Orice s-ar spune, în comparație cu această situație, aurul și argintul sunt chilipir.

0 Shares
Share
Tweet
Share