21 September 2020
Home / Observații / Darea în plată. Ce părere are mediul academic?

Darea în plată. Ce părere are mediul academic?

O discuție așezată, între reprezentanți ai mediului academic, economiști care nu pot fi suspectați că au încheiat vreun pact cu vreo tabără sau alta. Vă așteptăm!

Darea in plata

Legea dării în plată, aflată într-o fază avansată de aprobare în Parlament, a generat poziționarea profund antagonică a actorilor politici, pe de o parte, respectiv a reprezentanților sistemului bancar, pe de altă parte. Absența unui consens minimal asupra principiilor care să circumscrie această schimbare de legislație – cu impact major asupra practicii de creditare – ridică semne de întrebare asupra viabilității și dezirabilității legii. În asemenea chestiuni de importantă majoră pentru societate, reprezentanții mediului academic sunt datori să își exprime punctul de vedere și să contribuie la promovarea ideilor de natură să asigure dezvoltarea armonioasă și sustenabilă a economiei.

În acest sens, vă invităm la masa rotundă organizată luni 21 martie, ora 10, la sediul Universității Româno-Americane, Sala Senatului.

Cuvânt de deschidere: Ovidiu Folcuț, prof. univ.dr., Rector, Universitatea Româno-Americană

Participanți:

  • Bogdan Negrea, prof. univ. dr., prorector Cercetare Științifică, Academia de Studii Economice

  • Bogdan Glăvan, prof. univ.dr., Universitatea Româno-Americană

  • Radu Mușetescu, prof. univ. dr., director Departamentul de Relații Economice Internaționale, Academia de Studii Economice

  • Cristian Paun, prof. univ.dr., Academia de Studii Economice

  • Vlad Topan, conf. univ. dr. Academia de Studii Economice

  • George Dumitrescu, cercetător, Institutul de Economie Mondială

  • Mihai Nițoi, cercetător, Institutul de Economie Mondială

41 Shares
Share
Tweet
Share