18 September 2020
Home / Despre criza / Dacă acum ar fi un referendum, 51% dintre greci ar vota să iasă din UE și să se integreze în Turcia

Dacă acum ar fi un referendum, 51% dintre greci ar vota să iasă din UE și să se integreze în Turcia

Acestea sunt ultimele vești din leagănul civilizației europene:

  • Gluma săptămânii despre Grecia: dacă s-ar face un referendum astăzi, 51% dintre greci ar vota să iasă din UE și să adere la Turcia – a declarat într-un interviu televizat Yigit Bulut, consilier al primului minsitru al Turciei.
  • Numărul șomerilor din Grecia a atins 1,36 milioane de persoane în luna iulie, în creștere cu 10% față de un an în urmă. Rata șomajului a crescut și ea față de luna anterioară și a ajuns la 27,6%. Șomajul în rândul tinerilor a atins 55,1%. Una din trei femei nu are unde să lucreze.
  • Troica a respins intenția guvernului elen de a crește numărul celor care beneficiază de ajutoare de încălzire în iarna care urmează.

Somajul in Grecia

Cine a spus că istoria se repetă a avut mare dreptate. Astăzi unul din zece greci trăiește în afara universului civilizației moderne, fără acces sigur la căldură, electricitate, mașină sau telefon. Dacă la această situație s-ar fi ajuns dintr-o altă pricină decât aceea a socialismului fiscal-monetar implementat în Grecia sub oblăduirea UE, tacită (vezi ignorarea statisticilor false) sau explicită (vezi infuzia de fonduri europene, ca să țină bolnavul în viață), de pildă din cauza unui cutremur sau a unui conflict armat, atunci am fi văzut zilnic pe micile ecrane știri despre “criza umanitară”. Dar nu e cazul. Așa că nu are sens să vorbim urât câtă vreme elita birocrat-europeană e la posturi și face ordine.

[layout show=”1″]

0 Shares
Share
Tweet
Share