29 March 2020
Home / Articole / Cum de am ajuns aici?

Cum de am ajuns aici?

Bunaoara, daca presedintele incalca prerogativele prim-ministrului anuntand nu taieri de salarii, ci reduceri de impozite, credeti oare ca se mai ajungea la vreun referendum de suspendare? Daca in loc de impovararea natiunii cu o dubioasa “centura de siguranta” in valoare de zeci de miliarde de euro, presedintele anunta ca bancherii, speculantii imobiliari si “baronii” afacerilor construite pe datorie (un soi de schema Ponzi) sau gratie privilegiilor oferite de stat vor da faliment, credeti ca se ajungea la referendum?

Azi, ziare.com mi-a publicat un articolul “Cum am ajuns la referendum din cauza politicilor economice gresite”, din care am redat paragraful esențial mai sus. Am considerat necesar să clarific un pic problema, fiindcă în iureșul “loviturii de stat”, al acuzațiilor reciproce de-a dreptul penale, lumea tinde să uite de unde a plecat totul; miza; fundamentul; terenul fertil pe care au încolțit disputele politice actuale. Anume, politica de austeritate, o politică total greșită, care nu a avut nimic de-a face și nu are cum să aibă de-a face cu “reforma statului”, o politică perimată încă de acum 90 de ani, discreditată cam oriunde în lume, chiar sub ochii noștri (vezi cazul Spaniei, care în momentul în care a crescut TVA i-au crescut și dobânzile la care se împrumută), criticată de economiști importanți în Europa și peste ocean. O politică al cărei unic rezultat, previzibil de altfel, era intensificarea conflictelor sociale.

Pe acest fundal am ajuns în punctul în care suntem azi. Un președinte susținut de prea puțină lume, partide care nu reușesc să devină credibile, gălăgie multă.

0 Shares
Share
Tweet
Share