5 April 2020
Home / Articole / Cine câștigă bani și economisește votează cu Iohannis

Cine câștigă bani și economisește votează cu Iohannis

Să punem față în față intenția de vot prezentată aseară la Realitatea TV cu comportamentul financiar al populației, așa cum este evidențiat în cercetarea Fondului de Garantare a Depozitelor din Sistemul Bancar.

“Comparativ cu 2010, în 2013 doar 21% dintre respondenţii din mediul urban au declarat că au suferit o reducere a veniturilor. Problema este mai accentuată în Muntenia (29%) şi pentru persoanele cu vârste între 45 și 54 de ani (28%)…. De creşteri ale venitului în ultimul an s-au bucurat mai ales locuitorii din Transilvania (17% comparativ cu 11% per total eşantion).

În medie, aproximativ 20% din venitul lunar este pus deoparte. Comparativ cu alte zone, Transilvania este regiunea în care populaţia reuşeşte să pună deoparte un procent semnificativ mai mare din venitul lunar.”

Economii

După cum se vede Bucureștiul, Transilvania și Banatul sunt regiunile unde numărul celor care economisesc este cel mai ridicat raportat la populație. Datele prezentate aseară în emisiunea lui Rareș Bogdan arată că în aceste regiuni Iohannis este peste Ponta în preferințele de vot. Astfel, potrivit sondajului, Victor Ponta ar câștiga majoritatea voturilor în Moldova (56%), Valahia (55%) și Dobrogea (56%), în timp ce Klaus Iohannis ar câștiga în Transilvania (64%), Banat (59%) și București (58%). Coincidență?

Ponta-Iohannis

Probabil nu. Stânga a câștigat întotdeauna în regiunile sărace ale României, regiuni care – deloc paradoxal cred – au rămas peste ani la polul sărăciei (Sud-Vest Oltenia, Nord-Est Moldova). Politicile duse de guverne nu au contribuit deloc la dezvoltarea echilibrată a țării, din contră au adâncit decalajele de dezvoltare dintre regiuni. Ca și cum cineva ar fi vrut să țină o parte a electoratului captiv și dependent de “milostenia” politicienilor…

0 Shares
Share
Tweet
Share