20 October 2020
Home / Investitii / Ce se întâmplă când investitorii confundă Tweeter cu Twitter

Ce se întâmplă când investitorii confundă Tweeter cu Twitter

Nătărăul nu este o specie pe cale de dispariție. Și se presupune că merită să ne lăsăm banii pe mâna lui!

TweeterSharePrice

Acum câteva săptămâni o companie obscură al cărei simbol de tranzacționare este TWTRQ a devenit brusc obiectul de interes al cumpărătorilor cărora le trecuse pe la ureche informația că gigantul Twitter se va lista curând la bursă cu simbolul TWTR. Desigur, toată lumea știe că trebuie să măsori de două ori înainte să tai – în cazul acesta să se gândești bine înainte să cumperi. Dar nătărăul mai știe și altceva: “Să ne grăbim să cumpărăm, să nu le-o ia alții înainte!”

În realitate, ce au cumpărat ei nu este o companie de social media, ci un lanț falimentar de magazine din Boston, care pe timpuri vindea casetofoane de mașini și care intrase în lichidare în 2008, adică în urmă cu 5 ani. Brusc, acțiunile lui au înviat și au crescut cu 1800%. Dacă nu era oprit de la tranzacționare în câteva ore, probabil ar fi crescut și mai mult.

tweeter-store-closing

 Adevăratul, unicul și inegalabilul Twitter derulează un IPO destul de riscant, investitorii grăbindu-se să suprasubscrie. Tranzacționarea acțiunilor va începe pe 7 noiembrie. Companiile de social media sunt pe val, Facebook a urcat ca în povești deși veștile privind declinul său în rândul tinerilor par să ridice un semn de întrebare, LinkedIn e în creștere cu 95% anul acesta deși ritmul de creștere a cifrei de afaceri a încetinit, acum despre Twitter se spune că e subevaluat și că merită neapărat să cumperi. Nu știu de ce am impresia că am mai văzut filmul ăsta în anii 90 cu boom-ul dot.com.

[layout show=”1″]

0 Shares
Share
Tweet
Share