27 October 2020
Home / Finanțe-Bănci / Ce face BCR cu banii dvs? Investiții imobiliare

Ce face BCR cu banii dvs? Investiții imobiliare

După ce timp de 5 ani rata creditelor neperformante a urcat vertiginos, până la nivelul maxim 30% din portofoliu atins în primăvară, BCR (considerată “Banca anului” în anii de boom economic) s-a decis în sfârșit să ia taurul de coarne și să-și facă curățenie în ogradă. Conform situației financiare la 9 luni, rata creditelor neperformante la BCR scade destul de accentuat, fiind după primele 9 luni la nivelul de 26,5%,

în pofida diminuării generale a portofoliului de credite cauzată de rambursări, scoateri din evidenţă şi vânzari de portofolii selecţionate de credite neperformante.

BCR

Banca și-a propus să reducă stocul de credite neperformante, în prezent în valoare de 9,7 mld. lei, ci 25% până la sfârșitul anului. Rămâne de văzut dacă va și reuși. Ce face acum BCR cu banii dumneavoastră? Îi duce în împrumuturi ipotecare, care au crescut cu aproape 400% (!), investițiile imobiliare (9,1 mld. lei) reprezentând acum peste jumătate din portofoliul de credite performante (17,1 mld. lei). Cash-ul reprezintă 12% din activul băncii, în scădere semnificativă față de 2013.

0 Shares
Share
Tweet
Share