18 September 2020
Home / Aberaţia de intervenţie / Ce e mult strică. Mai taie din farmacii!

Ce e mult strică. Mai taie din farmacii!

Ministrul Sănătății din zona crepusculară numită România vrea modificarea legii farmaciei. Știți de ce? Pentru a împiedica înmulțirea farmaciilor!

“Modificarea legii farmaciei reprezintă o urgenţă pentru că la finalul anului încetează aplicabilitatea criteriului demografic pentru înfiinţarea unei farmacii. Eliminarea acestui criteriu ar duce la deschiderea fără limite a farmaciilor (sublinierea mea) şi concentrarea în mediul urban. Este o tendinţă previzibilă”

Legea actuală prevede că în Bucureşti se poate înfiinţa o farmacie la 3.000 de locuitori, în oraşele reşedinţă de judeţ una la 3.500 de locuitori şi în restul una la 4.000. Ministrul are intenția de a îngrădi mai mult libera intrare pe piață, prin stipularea unei noi condiții: farmaciile trebuie să se afle la cel puţin 500 de metri distanţă una de alta!

Așadar, concurența devine un delict. Prosperitatea românilor va fi clădită pe penurie, iar furnizarea de servicii medicale se va baza pe împiedicarea deschiderii de farmacii.

În anul 2984 legea covrigăriei va impune vânzătorilor de covrigi să lase minim 500 de metri între ei; de asemenea, va fi interzisă deschiderea de covrigării în cartierele în care există deja una. Tot atunci, legea pătrunjelului va impune cultivarea acestei legume pe parcele situate la o distanță de minim 500 de metri de parcelele de porumb, precum și interzicerea vânzării pătrunjelului pe mai mult de o tarabă în piețele orășenești. Criza se va fi terminat demult și vom trăi vremuri normale în peșterile din apartamente.

0 Shares
Share
Tweet
Share