5 April 2020
Home / Observații / Când Roosevelt a mutat Thanksgiving (nu, nu s-a întâmplat în Venezuela)

Când Roosevelt a mutat Thanksgiving (nu, nu s-a întâmplat în Venezuela)

Here we go boiz end gals. Ați aflat de primarul Parisului care a aprins luminile de Crăciun mai devreme ca să stimuleze economia? Vă amintiți de Maduro din Venezuela, care a vrut să mute Crăciunul? Roosevelt a facut acelasi lucru cu Thanksgiving:

“Din secolul al XIX-lea, Thanksgiving a fost celebrată tradițional în ultima zi de joi din luna noiembrie. Dar în 1939, în al șaptelea an de când era președinte, ultima joi cădea pe 30 noiembrie. Ceea ce însemna că mai rămân doar 24 de zile de făcut cumpărături până la Crăciun.
Retailerii au crezut că asta le va micșora vânzările și că, prin urmare, economia va avea de suferit (alături de propriul profit). Soluția imediată care le-a venit în minte a fost să mute sărbătoarea cu o săptămână mai devreme, pe 23 noiembrie. Roosevelt a fost de acord și a anunțat pe 15 august 1939 că va decreta această zi.”

Roosevelt

Deci asta este. Socialism pretutindeni, inepții de se sperie mintea, dictatori în toate vremurile. Deocamdată la noi e o dulce adiere de prosteală, cu Black Friday care în fiecare an se mută din ce în ce mai devreme – poate la anul o vor duce în august, că e lună de concedii, să aibă oamenii timp  ca lumea să stea la coadă. Sau poate, îmbătați de atâtea taxe și impozite, mediul nostru de afaceri deosebit de inteligent va sugera guvernului o măsură extrem de simplă și eficientă de stimulare a economiei: să mute ziua națională mai în toiul toamnei, căci vorba aia, de la 1 decembrie până la Crăciun mai sunt doar 24 de zile – când să-ți faci cumpărăturile?!

0 Shares
Share
Tweet
Share