21 September 2020
Home / Observații / Boom-uri și crize. De ce fluctuează economia și cum să ne apărăm (II)

Boom-uri și crize. De ce fluctuează economia și cum să ne apărăm (II)

Și s-a încheiat prima serie a workshop-ului început pe 21 martie. Poze de la ieșirea la bere care a urmat nu există, însă pot să vă spun că a fost o reală plăcere să punem țara la cale!

Deoarece a fost o experiență reușită, Academia Privată a redeschis înscrierile pentru un nou workshop. Așa că cei interesați să afle motivele pentru care fluctuează economia și se produc crizele, cum ne sunt afectate veniturile și investițiile de politicile guvernamentale și ale băncilor centrale, contextul actual și ce ne așteaptă în viitor, sunt invitați la o nouă serie de discuții.

Boomuri si crize 1

***

Criza din anul 2009 și boom-ul premergător acesteia i-a surprins pe mulți, inclusiv pe numeroși profesioniști ai finanțelor, investitori, decidenți politici. Turbulențele financiare din China și prăbușirea prețului petrolului au readus panica pe piețele financiare și unii previzionează izbucnirea unei noi crize globale, încă mai puternică decât “Marea Recesiune” din 2009. Pentru omul de rând miza este la fel de importantă ca pentru investitorul profesionist, deoarece în absența cunoașterii principiilor care guvernează producerea ciclurilor economice, decizii importante precum contractarea unui credit în scopul cumpărării unei locuințe pot avea efecte catastrofale asupra bunăstării individuale viitoare.

Participanții la acest curs împărțit în 4 întâlniri, vor afla factorii determinanți ai crizelor economice, vor dobândi o perspectivă teoretică și istorico-empirică asupra inflexiunilor financiare care afectează societatea  și vor învăța cum să evite pașii greșiți într-un mediu economic poluat de propagandă, marketing agresiv și ignoranță crasă.

Tema celor 4 întâlniri:

  • Ce determină fluctuațiile economice?
  • De unde a pornit “Marea Recesiune”
  • Cum am importat și am amplificat problema: povestea crizei din România
  • De ce o nouă criză este inevitabilă

Lector: Bogdan Glăvan

Seria I:

Data începerii: 09 mai 2016 – luni, ora 18,30

Frecvența: săptămânală – 09 mai, 16 mai, 23 mai și 30 mai; programul întâlnirilor poate fi modificat cu agreare și notificare anterioară

Durată: cca 2h/întâlnire

Preț: 200 RON pentru 4 întâlniri. Preț redus pentru studenți  – 160 RON.

Seria II:

Data desfășurării: 14 mai 2016 – sâmbătă, ora 9,30 – 19,00

Frecvența: o întâlnire

Preț: 200 RON. Preț redus pentru studenți  – 160 RON.

Locație: Calea Călărașilor 161, et. 2, cam. 26, sector 2, București

Număr participanți: maxim 15 cursanți / serie

Înscriere: pe adresa de e-mail [email protected]

***

Bogdan Glăvan este profesor universitar de economie. A publicat mai multe articole în American Journal of Economics and Sociology, Independent Review, Quarterly Journal of Austrian Economics, New Perspectives on Political Economy şi a îndeplinit rolul de referent pentru publicaţii ştiinţifice prestigioase, printre care British Journal of Sociology. De asemenea, a publicat în 2009 cartea Împotriva curentului. Însemnări despre criza financiară actuală şi este coautor al volumului Capitalismul. Logica libertății, Editura Humanitas, 2013.

Bogdan Glăvan are experiență în domeniul consultanței politice și antreprenoriale. El este autorul a sute de articole în presă, un invitat constant în emisiunile de profil ale posturilor tv și scrie zilnic comentarii de economie politică pe blogul personal www.logec.ro

62 Shares
Share
Tweet
Share