22 September 2020
Home / Nevoia de reforme / Birocraţie – romanian style

Birocraţie – romanian style

Am avut ghinionul să pierd cartea de identitate a maşinii. Obţinerea uneia noi a presupus intrarea în luptă cu birocraţia româneasca.
Excluzând ghişeele de informaţii, la care stai bineînţeles la coadă, a trebuit să parcurg următoarele etape:

1. M-am dus să dau anunţ la Monitorul Oficial că am pierdut cartea maşinii. Am inţeles de ce MO posedă un sediu demn de o bancă imediat ce mi s-a spus că trebuie să plătesc 20 RON taxă – pentru publicarea unui anunţ de aprox. 2 x 5 cm.
2. Am revenit la MO a doua zi, pentru a lua ziarul. Plătind desigur!
3. M-am dus la Serviciul de Înmatriculări din Pipera unde m-au pus să completez un formular şi sa fac xeroxuri după buletin şi talon. Desigur că nu puteau face ei asta, doar statul nu este în slujba cetăţeanului, şi nici nu aveau un copiator în incintă, pentru că “nu pot presta servicii comerciale”. N-am înţeles acest lucru, mai ales după ce m-au trimis să plătesc şi 1 RON taxă la CEC-ul din incintă!
4. Peste drum de Poliţie, am vizitat xeroxul mafiei locale, care trăieşte chiar din pâinea pe care le-o asigură Poliţia.
5. Am ajuns în sfârşit la RAR Voluntari, unde, după ce am completat alt formular şi am mai plătit o taxă de 25 RON, mi-am aşteptat cuminte rândul pentru a-mi ridica noua carte de identitate a maşinii.

Bilanţ: 3 instituţii vizitate, 3 zile pierdute, 3 formulare completate, 4 taxe plătite, 5 drumuri efectuate.

0 Shares
Share
Tweet
Share