30 October 2020
Home / Observații / Birocrația îi omoară pe micii producători, după care se plânge de hipermarketuri

Birocrația îi omoară pe micii producători, după care se plânge de hipermarketuri

101 Shares
“Viziunea guvernului despre economie poate fi sintetizată în câteva fraze scurte: Dacă se mişcă, taxează-l. Dacă încă se mişcă, reglementează-l. Dacă s-a oprit, subvenţionează-l.” (John Coleman)
Iată-l pe Dacian Cioloș, cel care pe vremea când era comisar european voia să interzica olivierele în restaurante, cum perseverează în a ilustra acest dicton. După ce hipermarketurile au tot fost acuzate de practici de cartelizare, după ce că li se interzice să negocieze direct cu producătorii (mai multa lume mi s-a plâns de acest aspect) fiindcă le arde Miliția Alimentară a.k.a. Consiliul Concurenței amenzi, acum, poftim! – guvernul a descoperit ca 90% din produsele din hipermaketuri sunt de origine străină și vrea să ia măsuri pentru a rezolva problema.
Incompetenta
Stimate guvern, mai bine problema ar rezolva-o Comisia aia de tăiat hârtii. Uite, să luăm un exemplu. Stimate guvern, tu știi că berea Nenea Iancu este produsă în Germania? Chiar așa, mata de ce crezi că este produsă în Germania și importată în România, în loc să fie produsă aici? Hai, uite, ghicește din 3 variante:
  • fiindcă producătorul este un “trădător de neam și țară”
  • fiindcă hipermarketurile complotează împotriva micilor producători
  • fiindcă birocrația și impozitarea sufocă activitatea antreprenorială aici.
Ghici ciupercă…
101 Shares
101 Shares
Share
Tweet
Share