22 September 2020
Home / Politică monetară / Ben Bernanke, spion pe email și artist la tiparniță

Ben Bernanke, spion pe email și artist la tiparniță

E oficial. Guvernatorul băncii centrale a SUA a folosit o identitate falsă în mesajele electronice schimbate în timpul crizei financiare. Se numea Edward Quince. Informația a fost dezvăluită cu ocazia procesului deschis împotriva guvernului de către acționarii grupului AIG – prima mare firmă salvată (sau naționalizată, că iar e la modă expresia) de către autoritățile monetare (deși vorbim aici de o firmă de asigurări, dar nu mai contează).

BernankeDeci Bernanke își spiona colegii, să vadă ce gândesc. Acum înțelegeți ce vor să spună cei care susțin că politica monetară este o artă? Oare schimbarea identităților e o tehnică învățată și de “Școala de la BNR” sau ai noștri au fost deja deconspirați (vezi Daniel Dăianu)?

Nu prima dată când un șef de bancă centrală se dă drept altcineva. Montagu Norman, guvernatorul Băncii Angliei din 1920 până în 1944, călătorea sub acoperire, folosind numele de “Professor Skinner”. Tot el a fost și rudă prin alianță absolut descoperită (mai precis naș) cu guvernatorul Băncii Germaniei și ministrul economiei din timpul lui Hitler. Nimeni nu a înțeles de ce Montagu Norman i-a ajutat pe nemți să pună mâna pe aurul Cehoslovaciei (prin Banca Reglementelor Internaționale) și unii economiști încă mai consideră că decizia sa de a abandona etalonul-aur a fost o prostie. Ei, dar nu le știm noi pe toate…

 

0 Shares
Share
Tweet
Share