20 September 2020
Home / Uncategorized / Afacerea Nobel: cum își dau socialiștii premii între ei

Afacerea Nobel: cum își dau socialiștii premii între ei

Socialiștii țipă că sunt marginalizați, dar de fapt ei sunt la cârmă în posturile esențiale. Să luăm drept exemplul Premiul Nobel.

Thorbjørn Jagland este președintele comitetului Nobel din 2009, dar înainte de aceasta a fost 10 ani vicepreședinte al Internaționalei Socialiste (1999-2008). Biografia lui Jagland este 99% politică și 1% muncă. De exemplu – și asta ne aduce aminte de Martin Schulz, președintele Parlamentului European, care nu are nici măcar diplomă de Bacalureat – el a început facultatea de economie dar nu a terminat-o niciodată. A fost prea ocupat cu munca politică, înțelegeți dvs., fiind implicat încă de la vârsta de 16 ani în Liga Tinerilor Muncitori – o mișcare născută prin fuziunea dintre Liga Tineretului Comunist și Liga Tineretului Socialist. În paranteză fie spus, observați că i-au ales organizației un nume corect politic, dar de fapt e o mișcare pur socialistă. În prezent omul ocupă funcția de Secretar General al Consiliului Europei, de unde probabil ține legătura strâns cu președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, fost lider al partidul maoist (ulterior comunist) din Portugalia. Una din chestiile năstrușnice pe care le-a comis Jagland este că a propus ca Uniunea Europeană să primească premiul Nobel pentru pace – ceea ce s-a și întâmplat în anul 2012, când Jagland era deja (coincidență!) președintele comitetului de decernare.

We are not all socialists

Și acum priviți cine câștigă premiul Nobel anul acesta. Premiul pentru pace a mers la Malala Yousafzai care declară (în mesajul trimis la al 32-lea congres al Marxiștilor din Pakistan):

“Sunt convinsă că Socialismul este singurul drum și îi îndemn pe toți tovarășii să ducă această luptă până la victoria finală. Doar astfel ne vom elibera de lanțurile bigotirie și ale exploatării.”

Astăzi premiul pentru economie a mers la Jean Tirole, un econometrician de stânga (cum altfel?!), pentru modul în care a studiat cum pot fi reglementate piețele și care declară:

“Concepția potrivit căreia economiștii au o încredere nelimitată în eficiența piețelor este deja depășită de 30 de ani”.

Concluzia: stimați socialiști, nu vă mai plângeți că lumea e condusă în stil fascist, printr-o alianță între stat și corporații, în dauna clasei muncitoare. De fapt, elita este dominată de colegi de-ai voștri. Acum, că socialiștii au obiceiul “să întineze adevăratele idealuri” ale comunismului și să renunțe la declanșarea unei revoluții marxiste pentru a se urca în pat cu baronii cu bani, asta este altă treabă și vă privește. În fond, între socialism și fascism este doar o diferență de nuanță. Poate că unii dintre voi sunteți frustrați că nu ați ajuns voi tehnocrații-șefi, că nu ați ajuns voi să dictați, dar pe bune, colegi de-ai voștri sunt la butoane. La toate butoanele, de la politica fiscală la cea monetară, de la cultură la știință.

P.S. Acest articol a fost publicat inițial pe Anacronic.ro.

25 Shares
Share
Tweet
Share